Bedrijfsjurist Vastgoed

Bedrijfsjurist Vastgoed

De wereld verandert sneller dan ooit. Ook in de pensioenbranche. SPF Beheer anticipeert op deze ontwikkelingen en bereidt zich voor op de toekomst. Binnen SPF Beheer speelt Risk, Legal & Compliance hierin een kritische rol. Voor deze afdeling zoeken we een Bedrijfsjurist Vastgoed, die met enthousiasme én oog voor resultaat, de organisatie adviseert, participeert en ondersteunt bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Over jou
Als zelfstandig jurist ben je de sparringpartner voor vastgoed en vermogensbeheer. Je bent resultaatgericht, met oog voor zowel je eigen afdeling als de totale omgeving waarin je opereert. Je bent proactief, inspirerend en neemt graag initiatief. We zoeken iemand die bekend is met de huidige ontwikkelingen in het gevraagde rechtsgebied en die verandering en vernieuwing toejuicht. Je bent in staat om mensen mee te nemen in deze ontwikkelingen en ze te enthousiasmeren om een stap verder te gaan. Je hebt een eigen mening en staat open voor meningen en inbreng van anderen. Je bent een praktisch en oplossingsgerichte persoonlijkheid.
Klanttevredenheid vind je belangrijk en is een continue activiteit.

Over de functie
De afdeling Risk, Legal & Compliance maakt onderdeel uit van het Directoraat Financiën & Risicomanagement en heeft een toetsende en adviserende rol richting klanten, directie en collega’s. Onze afdeling bestaat uit 12 medewerkers, waarvan 4 juristen , 5 risicomanagers, een compliance officer, een medewerker Risk & Compliance, en de manager. De cultuur binnen onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen, vertrouwen in het vakmanschap van onze collega’s en het stimuleren van zelfontplooiing.

De Bedrijfsjurist Vastgoed is verantwoordelijk voor het verstrekken van zelfstandig juridisch advies bij vastgoedbeleggingen, beleggingstransacties, beleggingsconstructies en algemene bedrijfszaken aan met name Directie en medewerkers Vastgoed/Vermogensbeheer . De jurist participeert binnen contractonderhandelingen, neemt deel aan projectteams, bewaakt continu ontwikkelingen in de (externe) wet en regelgeving, onderzoekt de gevolgen hiervan en draagt zorg voor de implementatie binnen SPF Beheer.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het:

 • Adviseert over en participeert in contractonderhandelingen (denk aan acquisitie, dispositie, huur etc.)
 • Zet overeenkomsten op en draagt zorg dat de belangen daarin goed behartigd zijn
 • Houdt wet- en regelgeving bij op het vakgebied
 • Participeert in projecten
 • Begeleidt juridische procedures
 • Neemt deel aan investment comités en vastgoedoverleggen

Over kennis en ervaring
Wij zoeken jou als je ook voldoet aan de volgende criteria:

 • Jurist met vastgoedkennis en ervaring
 • Ervaringsindicatie: minimaal 7 jaar
 • Kennis van effectenrecht, financieringen en beleggingen in breedste zin is een pré
 • Bereidheid om rechtsgebied van institutionele vermogensbeheer te ontwikkelen
 • Je beschikt over de nodige pragmatiek en zelfstandigheid
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Wat bieden wij jou
Deze functie is ingedeeld in cao-schaal 9 met een maximum van € 6.290,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarbovenop kennen wij een vaste eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenvoorzieningen. Werken in een professionele en informele omgeving betekent ook dat je in overleg met je collega’s zelf je werktijden bepaalt. Bij SPF Beheer kun je je continu ontwikkelen.

Over ons
Werken bij SPF Beheer betekent:

 • Dat je werkt in een relatief kleine, overzichtelijke organisatie waarin mensen elkaar kennen en omgangsvormen informeel zijn;
 • Dat jij je vak serieus neemt en altijd wil blijven werken aan je eigen ontwikkeling;
 • Dat je een no-nonsens instelling hebt en met je collega’s graag op een professionele wijze samenwerkt;
 • Dat je graag werkt in een maatschappelijk relevante sector die sterk in beweging is;
 • Dat je je elke dag wilt inzetten voor een goede oudedagvoorziening van ruim 100.000 mensen.

Wij adviseren pensioenfondsbesturen en verzorgen voor hen de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. We beheren voor onze klanten circa € 20 miljard en zijn daarmee een middelgrote speler in de wereld van pensioenen & vermogensbeheer. Onze organisatie is compact (180 medewerkers) en sterk in beweging. Onze kernwaarden zijn betrouwbaarheid, verandervermogen en partnership. Meer informatie vind je op www.spfbeheer.nl.

Contact en procedure
Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in deze rol? Solliciteer dan direct via de ‘Solliciteer’ button. De contactpersoon voor deze vacature is Pauline Wagemakers (HRM), tel. 030 – 23 29 124.

De sollicitatieprocedure bestaat uit minimaal twee gesprekken in verschillende settings met management, collega’s en HRM. Een pre-employmentscreening en assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *