Beleidsmedewerker Asbestveiligheid

Beleidsmedewerker Asbestveiligheid (0,8 – 1,0 fte)

Functie
Wil jij bijdragen aan baanbrekend onderzoek bij een topuniversiteit en zoek jij afwisseling, dynamiek, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden in je werk? Dan is de functie van beleidsmedewerker Asbestveiligheid bij de afdeling Onderhoud en Beheer van het Facilitair Service Centrum echt wat voor jou!

De gebouwen van de Universiteit Utrecht zijn uniek en daar zijn we trots op. De UU bestaat uit circa 500.000 m2 onderwijs- en onderzoeksgebouwen met onder meer onderwijszalen, kantoren, geavanceerde onderzoekslaboratoria, dierenklinieken en bibliotheken, die zich bevinden in de binnenstad van Utrecht, het University College en in Utrecht Science Park (De Uithof). Wil jij in deze bijzondere omgeving werken? Lees dan snel verder en solliciteer!

Als beleidsmedewerker ben je binnen het domein Asbest verantwoordelijk voor de aantoonbare conformiteit van onze gebouwen en buitenruimte aan de geldende wetgeving en het universiteitsbeleid in relatie tot asbestveiligheid. Je werkt samen in een team met beleidsmedewerkers voor andere domeinen. Daarbuiten onderhoud je korte lijnen met de adviseur asbest. Als deskundige draag je het beleid met overtuigingskracht uit binnen de universiteit. Waar nodig werk je strategisch beleid uit tot toepasbare kaders en protocollen voor het beheer- en onderhoudsproces. Je toetst rapportages, risicobeoordelingen, projectvoorstellen, werkplannen en eindcontroledocumenten aan het beleid. In geval van afwijkingen treedt je sturend op. Je voert de regie over het asbestinformatiedossier van de gebouwen en buitenruimtes en initieert eventuele inventarisaties als je het noodzakelijk vindt om deze informatie te actualiseren. Tot slot geeft je binnen de universiteit voorlichting over asbestveiligheid.

Profiel

 • Je bent een ervaren professional die door zijn expertise en aanpak zorgt dat de afdeling Onderhoud en Beheer in control is ten aanzien van de Asbestveiligheid. Daarom:
 • heb je een relevante afgeronde hbo-opleiding, zoals Bouwkunde of Veiligheidskunde, aangevuld met cursussen in relatie tot asbestbeheer en het asbestverwijderingsproces;
 • heb je tenminste vijf jaar relevante en praktische werkervaring op dit gebied;
 • heb je uitstekende kennis van vigerende wet- en regelgeving op het gebied van asbest.

Natuurlijk beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:

 • je denkt proactief mee met je collega’s en je denkt in oplossingen in plaats van in problemen;
 • je weet je expertise op een prettige en natuurlijke wijze actief in te zetten;
 • je bewaakt de planning en voortgang van je eigen werkzaamheden;
 • je kijkt integraal en op een hoger abstractieniveau naar vraagstukken;
 • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je hebt overtuigingskracht;
 • je werkt goed in teamverband en je bent een teamspeler;
 • je vindt het belangrijk een bijdrage aan duurzaamheid te leveren en weet je duurzaamheid te integreren in de verschillende aspecten van je werkgebied.

Aanbod
Het betreft een aanstelling van 0,8 – 1,0 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- (schaal 10/11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Het Facilitair Service Centrum (FSC) is één van de directies van de Universitaire Bestuursdienst. Het FSC biedt een breed scala aan producten en ondersteunende diensten aan de universitaire faculteiten en diensten, alsook de individuele medewerkers, studenten en externe huurders. De activiteiten worden door circa 300 interne medewerkers uitgevoerd. Het FSC hecht grote waarde aan duurzaamheid in de uitvoering van de diensten en de eigen bedrijfsvoering. Operationele taken worden in toenemende mate geheel of gedeeltelijk uitgevoerd door marktpartijen.

Binnen het FSC is de afdeling Onderhoud en Beheer verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de gebouwen en buitenruimte en voor verbouwingen tot € 250.000 aan investeringskosten. De afdeling bestaat uit een afdeling Technisch Beheer, vier regionale afdelingen voor het technisch onderhoud aan de gebouwen, een afdeling voor het technisch onderhoud aan de buitenruimte en een afdeling voor de verbouwingen. Onder regie van de afdeling Onderhoud en Beheer voeren externe bedrijven een groot deel van de onderhoudswerkzaamheden uit. De beleidsmedewerker Asbest valt binnen het team Onderhoudsprogrammering van de afdeling Technisch Beheer.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerko Tenkink, teamleider onderhoudsprogrammering, via g.tenkink1@uu.nl of 06 – 51 75 55 11.

Indien wij voor de sluitingsdatum een geschikte kandidaat vinden, dan behouden wij het voorrecht om de sluitingsdatum te vervroegen.

Solliciteren
Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Reageren uiterlijk
02/08/2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *