Field Service Engineer UPS

Een verantwoordelijke baan waarin je optimale service verleent op het gebied van UPS-systemen. Bij ABB krijg je als field service engineer volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden om de beste in jouw vak te worden.

Wat ga je doen bij ABB?
Jij levert onze klanten de beste service op het gebied van UPS-systemen: onderbrekingsvrije noodstroomsystemen voor bedrijfskritische toepassingen. Denk aan ziekenhuizen, datacentra, banken, gevangenissen die zo verzekerd worden van stroom in noodsituaties. In jouw fulltime baan als field service engineer UPS ben je veel onderweg. ’s Morgens rijd je vanuit huis rechtstreeks naar onze klanten. Je houdt contact met onze backoffice, die jouw afspraken inplant, en met jouw collega’s als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt. Je bent ten minste 1 keer per week op onze standplaats in de Waalhaven in Rotterdam om materialen te laden en te lossen. Soms ben je er vaker, bijvoorbeeld om in onze werkplaats reparaties uit te voeren. In deze verantwoordelijke functie:

 • zorg je voor het inbedrijfstellen en testen van onze UPS-systemen bij onze klanten.
 • verricht je onderhoudswerkzaamheden aan de apparatuur die we aan de klant verkocht hebben.
 • los je bij klanten storingen aan hun UPS-systemen op.
 • communiceer je op een professionele manier met de klant.
 • neem je regelmatig piketdiensten op je.

Wie zijn wij?
ABB is een wereldwijde onderneming. Toonaangevend op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering en elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. We lopen voorop met innovaties, volgen trends en denken mee met onze klanten. Wij hebben 150.000 mensen samengebracht, die wereldwijd samenwerken in meer dan 100 landen.

Jouw team
Je bent deel van de afdeling Electrification – Smart Power Business Line waar zo’n 25 medewerkers werkzaam zijn. Binnen de afdeling val je onder het team Service, bestaande uit 8 service technici, een trainer en een project technicus. De sfeer onderling is warm en collegiaal. We communiceren op een directe en open manier met elkaar. Dat betekent dat je makkelijk bij je collega’s terecht kan voor vragen of wanneer je hulp nodig hebt. Ook durven we elkaar de waarheid te vertellen als dat nodig is; eerlijkheid duurt het langst. Maandelijks vindt de toolbox-meeting plaats op onze standplaats in de Waalhaven, waar je met al je collega’s samenkomt voor een werkbespreking. Ook organiseren we leuke activiteiten buiten het werk om, zoals karten of uit eten gaan.

Wie ben jij?
Jij kunt goed zelfstandig je weg vinden. Daarnaast ben je communicatief vaardig, zeker in het klantcontact. Je bent daarbij punctueel en hebt een professionele, integere en klantvriendelijke houding. Je gaat nauwkeurig en gestructureerd te werk, wat enorm belangrijk is omdat je met kritische installaties werkt. Veiligheid heeft bij jou altijd de eerste prioriteit. Ook ben je flexibel als het gaat om werktijden en ben je bereid af en toe piketdiensten te draaien. Verder breng je met je mee:

 • een afgeronde elektrotechnische mbo 4-opleiding, zoals Elektrotechniek of Energietechniek.
 • een goede kennis van veiligheidsvoorschriften bij montage en installatie.
 • de vanzelfsprekendheid technische ontwikkelingen in het vakgebied te volgen.
 • bereidheid de veiligheidsopleiding en productenopleidingen van ABB in het buitenland te volgen.
 • beheersing van Engels en Nederlands in woord en geschrift.
 • rijbewijs B.

Wat heeft ABB jou te bieden?
Een verantwoordelijke fulltime baan van 40 uur. ABB investeert graag in jouw ontwikkeling. We bieden je opleidingen, trainingen en doorgroeimogelijkheden. Zo krijg je de kans het vak van a tot z te leren en het beste uit jezelf te halen als onze field service engineer UPS. Verder bieden we jou een:

 • marktconform salaris op basis van jouw opleiding en ervaring.
 • leaseauto voor woon- en werkverkeer.
 • goede pensioenregeling.
 • dertiende maand.
 • telefoon en laptop van de zaak.

Heb je interesse in deze vacature?
Wacht dan niet langer en reageer meteen. Registreer je cv en solliciteer online via www.abb.nl door te klikken op ‘Werken bij ABB’. De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gespreksronden.

Voor vragen kun je terecht bij Jacqueline Pereboom, corporate recruiter, via 010 – 407 82 14 of soll@nl.abb.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *