Senior ICT-beheerder

Team ICT en informatiemanagement draagt zorg voor het in stand houden van de bestaande informatievoorziening, het op gecontroleerde wijze ontwikkelen en doorvoeren van systeemoptimalisaties en het bepalen van de strategische koers op het gebied van ICT en informatiemanagement. Het team is net als de organisatie volop in beweging. Zo zijn we onze serviceprocessen aan het standaardiseren en startten we met het werken in een Realisatieteam volgens het DevOps-principe. Het informatielandschap van SBB is hybride en bestaat enerzijds uit diverse SaaS-systemen in de public cloud en anderzijds uit eigen maatwerksystemen in de private cloud. Als senior ICT-beheerder ben je verantwoordelijk voor het in stand houden van het informatielandschap.

Je werkt nauw samen met het Realisatieteam om IT-systemen en -applicaties te ontwikkelen, te implementeren en geautomatiseerd te transporteren door de ontwikkelstraat. Binnen het Realisatieteam ligt jouw bijdrage hoofdzakelijk bij deployment en het beheer van de omgevingen.

Samen met de ontwikkelteams verzorg je de derdelijns ondersteuning bij vragen of storingen. Je bent medeverantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de technische architectuur in relatie tot deployment automation en continuous delivery. Je bewaakt de kwaliteit, het gebruik en de efficiëntie van de OTAP-voorzieningen en zorgt dat de gedefinieerde processen en standaarden gevolgd worden.

Wij zoeken een kandidaat die aantoonbare ervaring heeft met werken in een DevOps-realisatieteam bij middelgrote organisaties. Je hebt brede kennis van netwerk-, server- en (MS Azure) cloud-technologie. Je hebt ervaring op het gebied van webhosting, het werken met geautomatiseerd deployment (Powershell, Azure ARM-templates) en het samenwerken met externe ICT-dienstverleners (onder andere PaaS- en SaaS-providers). Je hebt ervaring met systematische probleemanalyse en troubleshooting (met Wireshark, Fiddler, enzovoorts). Je hebt ervaring met intensief databaseverkeer (MS SQL Server) in bedrijfskritische omgevingen en daarnaast heb je kennis van gestandaardiseerde dienstverlening en processen (ITIL en BISL).

Voorwaardelijk

  • een relevante afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting informatica of vergelijkbaar, aangevuld met certificaten in het vakgebied (bijvoorbeeld MSCE)
  • ten minste 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
  • analytisch sterk
  • initiatiefrijk
  • communicatief vaardig, samenwerkingsvaardigheden (T-Shaped profiel)
  • sensitief

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Binnen SBB spreken onderwijs en bedrijfsleven af wat een student moet weten en kunnen als hij zijn diploma heeft behaald. Dat leggen we vast in zogeheten kwalificatiedossiers en examenprofielen. Ook erkennen en adviseren we de 250.000 leerbedrijven waar studenten terecht kunnen voor een stage of leerbaan. Met 650 collega’s ondernemen we deze, en andere activiteiten, op kantoor in Zoetermeer of in de regio.

SBB biedt een inspirerende werkomgeving met ruime mogelijkheden om je via de SBB Academie verder te ontwikkelen. SBB biedt een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket met onder andere 27 vakantiedagen en 112,5 adv-uren op fulltimebasis en een dertiende maand. De functie is ingeschaald in schaal 11 cao SBB (€ 3.374,- tot max. € 4.635,- bruto per maand op fulltimebasis).

Procedure

Heb je belangstelling voor deze functie en beschik je over de gevraagde kennis en vaardigheden? In verband met de vakantieperiode is de sluitingsdatum 27 augustus 2019. Solliciteren doe je door het sturen van een korte en gerichte motivatie en je curriculum vitae via de sollicitatiebutton op www.s-bb.nl onder vermelding van 19048BEH. De eerste gesprekken vinden plaats op 4 september (middag) en een eventueel vervolggesprek op 9 september (middag). Meer weten? Bekijk onze website www.s-bb.nl of neem contact op met Henk van Ooijen via 06 416 779 93 of vanaf 5 augustus met Gerard Molenaar via 06 139 675 80.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *